Patutlah Ramai Yang Guna Kenderaan Berprestasi Tinggi Di Malaysia Berebut Beli “Octane Booster” Ni.


Rupanya Ini Jawapannya.

Apa itu Octane Booster? Ia ialah sejenis bahan tambahan (additive) yang perlu anda tuangkan ke dalam tangki bahan api. Fungsinya cukup hebat. Katanya ia berfungsi untuk meningkatkan nombor oktana bahan api anda. Untuk lebih faham, Octane Booster ini mampu meningkatkan RON (Research Octane Number). Contohnya, jika anda menggunakan minyak petrol RON95, tuangkan Octane Booster dan kini ianya meningkat menjadi RON98!

Jadi, adakah anda patut menggunakan Octane Booster atau penggalak oktana bahan api ini?

Memang anda digalakkan untuk menggunakannya untuk meningkatkan kecekapan bahan api dan jangka hayat enjin yang lebih baik. Selain itu, anda juga digalakkan untuk menggunakan Octane Booster sekiranya anda menggunakan kenderaan mewah dan berprestasi tinggi (high performance).
Ini kerana biasanya kereta yang berprestasi tinggi mempunyai enjin dengan nisbah mampatan yang tinggi. Jadi, kenderaan sebegitu memerlukan bahan api dengan nombor oktana yang lebih tinggi untuk mengelakkan pembakaran spontan.

Sumber imej: gempak.com

Sebab itulah, biasanya orang yang guna kereta mahal, enjin yang power seperti sportscar dan supercar akan menggunakan minyak RON97 dan ke atas. Kalau yang mampu beli kereta mahal tapi berkira bab isi minyak, apa kata anda gunakan RON95 tapi tambahkan dengan Octane Booster ini sebab ianya mampu meningkatkan sehingga tiga nombor oktana, lantas menjadikan RON95 kepada RON98. Kalau anda menggunakan RON97, tambah pula dengan Octane Booster, maka nombor oktana RON97 meningkat kepada RON100! Senang dan faham kan?

Jadi, disebabkan terlalu banyak Octane Booster yang berada di pasaran, mesti anda pening nak pilih yang mana satu kan? Di sini kami sarankan anda semua untuk beli Octane Booster daripada X-1R. Kami dah cuba dan memang terus jatuh hati sebab kami dapat rasakan kereta yang menggunakan X-1R Octane Booster ni nyata memberikan prestasi yang lebih baik berbanding yang lain. Beli di sini untuk diskaun terhebat!

No comments yet! You be the first to comment.

Your email address will not be published.