Ratusan Ribu Tiket Penerbangan Ke Langkawi Terjual. Tapi Jika Gagal, TIADA Lagi Gelembung Pelancongan

Sumber imej: thevocket.com

Sejurus selepas pihak kerajaan memberi keizinan untuk merentas daerah, maka berpusu-pusu rakyat Malaysia yang sememangnya sudah lama ‘dikurung’ menyerbu lokasi pelancongan dalam negeri masing-masing. Seram tengok gambar Sungai Pisang. Bilangan manusia lebih banyak daripada batuan yang ada kat sana!

Sumber imej: murai.my

Terbaru, di dada akhbar mengatakan sebanyak lebih 600 ribu isi rumah terjejas, sehingga mereka yang dulunya M40 kini tergelincir ke kategori B40. Tapi dalam ramai yang terjejas teruk, bila kerajaan umumkan boleh melancong ke Langkawi, masih ramai juga yang ‘menggila’. Syarikat penerbangan yang dah lama kerugian pun berebut-rebut memberikan pakej terbaik. Dah lama kapal terbang di darat kan, inilah masanya nak terbang. AirAsia pun siap tawarkan tambang dari RM 12 sahaja sehala. Malah dalam masa yang singkat, syarikat itu berjaya menjual lebih 200,000 tiket penerbangan ke Langkawi.

Sumber imej: thevocket.com

Itu baru data daripada satu syarikat penerbangan. Belum termasuk yang lain-lain lagi. Selain itu, sebanyak 600 tempahan feri ke langkawi juga sudah diterima. Ambik kau! Tempahan tiket daripada semua jenis pengangkutan mencanak naik. Tapi sabar dulu wahai rakyat Malaysia. Anda mungkin tengah gembira nak melancong kan? Namun berita terbaru yang diumumkan, sekiranya Langkawi ni gagal, maka tiada lagi gelembung pelancongan selepas ni. Maka memerap lagi la dalam negeri atau daerah, atau juga dalam rumah masing-masing lagi sekali? Atau sesekali turun panaskan enjin kereta?

Sumber imej: meme-arsenal.com
No comments yet! You be the first to comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *