Pasca COVID-19: Muncul Idea Rumah Hantu ‘Drive-Thru’

Sumber imej: m.diadona.id

 

Akibat penularan wabak Covid-19 di seluruh dunia, banyak tempat pelancongan terpaksa ditutup. Ini termasuk tempat hiburan dan pusat rekreasi bagi mengelakkan penyebaran wabak tersebut. Maka, seorang pemilik rumah hantu di Jepun, iaitu Kawagarasetai, telah mendapat inspirasi untuk memperkenalkan rumah hantu konsep baru, iaitu rumah hantu ‘drive-thru’.

Sumber imej: deccanherald.com

 

Sangat unik dan kreatif kan? Bakal dibuka pada bulan Julai tahun ni, namun semua tiket permulaan dah habis. Tiket masuk bagi sebuah kereta ialah sebanyak 8000 yen (RM 320) kalau anda gunakan kereta anda sendiri, atau 9000 yen (RM 360) jika mahu menggunakan kereta yang disediakan oleh pihak mereka. Jangan risau, semua kereta akan menjalani proses disinfeksi bagi setiap sesi. Kalau diikutkan, pakai kereta sendiri lagi jimat. Cuma, adakah anda sanggup tengok kereta sendiri berlumuran darah? Jadi satu hal pulak nak kena cuci.

Sumber imej: wowkeren.com

 

Mengikut pihak pengurusan Kawagarasetai juga, mereka akan pastikan setiap pengunjung akan mengalami suasana yang sangat menyeramkan, kerana kesemua pengunjung hanya mampu berada dalam kereta. Jangan terfikir nak lari yea. Pintu pun jangan lupa kunci. Kang tak pasal-pasal datang Zombie.

Bagi yang jenis lemah semangat, anda tak disarankan untuk ke sana. Sebab menurut pihak pengurusan, lokasi rumah hantu ‘drive-thru’ ni sebenarnya sebuah garaj besar yang betul-betul berpuaka kerana beberapa kejadian misteri yang pernah berlaku beberapa ketika dahulu. Sekiranya anda menekan hon kereta sebanyak 3 kali, sesuatu yang buruk dan menyeramkan bakal terjadi!

Malaysia tak nak buat ke rumah hantu ‘drive-thru’. Selalunya kat sini, rumah hantu cuma ada di fun fair. Tu pun hantu budak-budak belum baligh. Kadang-kadang boleh dengar cerita hantu kena lempang dengan pengunjung, sebab kes raba. Aduhai…

Sumber imej: m.diadona.id
No comments yet! You be the first to comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *