Kereta Mercedes Pengasas Kosmetik Diconteng Akibat Dengki

Beberapa hari lepas, tular apabila seorang pengasas kosmetik meluahkan rasa tidak puas hati apabila salah satu daripada kereta miliknya telah diconteng dengan semburan cat kuning. Dalam satu status di Facebook miliknya, Cik Puan Auni telah mengatakan bahawa beliau terkejut selepas kereta Mercedes-Benz berwarna merah yang baru sahaja habis beribu ringgit untuk ‘makeup’ telah diconteng dengan teruk.

Sumber imej: Facebook.com

Bukan itu sahaja, pengasas itu turut mendedahkan bahawa ramai pendengki yang wujud selepas beliau mengecapi kejayaan bersama empayar kosmetiknya, Elyss. Selain bengang dengan kereta mewah yang diconteng, beliau turut berkongsi masalah lain yang ditimbulkan oleh sang pendengki termasuk mencuri pokok bonzai di pejabatnya termasuk terkena sihir. Menjengah ke ruangan komen Facebook beliau, rata-rata warganet telah memberikan kata-kata semangat agar beliau terus sabar dalam menghadapi ujian termasuk mendoakan semoga beliau dipermudahkan urusan.

Kalau diikutkan, kejadian itu berlaku di kawasan luar pejabatnya da n ada rakaman CCTV. Diharapkan agar si pelaku cepat-cepat dibawa ke muka pengadilan. Orang yang kaki dengki ni sepatutnya meringkup sahaja dalam penjara. Sebab orang macam ni memang pantang melihat kejayaan orang lain. Kenapa kereta itu yang menjadi mangsa? Nasib baik tuan kereta awal-awal lagi dah wrap kereta tu.

 

Sumber imej: facebook.com

 

No comments yet! You be the first to comment.

Your email address will not be published.