Bila Disuruh Lukis Logo Jenama Kereta Tapi Lain Pula Jadinya

Sumber imej: creativebloq.com

Van Monster merupakan syarikat menjual van terpakai di United Kingdom dan mereka telah mendapat idea untuk membuat satu aktiviti tentang apa yang seseorang tu ingat berkenaan bentuk logo asal sesuatu jenama kereta yang popular. Keputusannya memang sangat kelakar. Ada yang lukis logo Ferrari, tapi macam kambing buat tarian Gangnam Style!

Sumber imej: gifer.com

Pada mulanya, syarikat ni telah mengumpulkan 100 orang dari pelbagai peringkat umur. Selepas tu, mereka telah diletakkan dalam satu booth kecik sebelum diberikan pen, pensil, kertas lukisan dan warna. Seterusnya, kesemua peserta disuruh untuk lukis logo kereta seperti mana yang mereka ingat.

Dari hasil lukisan tu, 80 peratus daripada mereka menggunakan warna yang sama, namun hanya 12 peratus dari lukisan mereka yang seakan-akan sama dengan logo asal. Yang selebihnya, memang kelaut dalam lukisan mereka tu. Tak percaya? Tengok gambar-gambar di bawah.

LOGO ASAL BMW:

LOGO LUKISAN PESERTA:

Sumber imej: boredpanda.com

Bayangkan kereta BMW guna logo ni? Macam penutup botol pun ada.

Sumber imej: vanmoster.com

LOGO ASAL AUDI:

LOGO LUKISAN PESERTA:

Sumber imej: boredpanda.com

Bayangkan Audi guna logo ni? Sekilas pandang macam logo sukan Olimpik kan?

Sumber imej: vanmoster.com

LOGO ASAL FERRARI:

Sumber imej: boredpanda.com

LOGO LUKISAN PESERTA:

Sumber imej: boredpanda.com

Bayangkan Ferrari guna logo ni? Dah dinasour T-Rex. Entah mana ekor pun tak tahu.

Sumber imej: vanmoster.com

LOGO ASAL VOLKSWAGEN:

LOGO LUKISAN PESERTA:

Sumber imej: boredpanda.com

Bayangkan Volkswagen guna logo ni? Huruf W kat atas, huruf V terbalik di bawah mungkin?

Sumber imej: vanmoster.com

LUKISAN ASAL TOYOTA:

LOGO LUKISAN PESERTA:

Sumber imej: boredpanda.com

Logo asal Toyota macam bentuk bulat (bumi) kan? Tapi lukisan dia ni macam logo kereta Acura pulak.

Sumber imej: vanmoster.com

LOGO ASAL PEUGEOT:

LOGO LUKISAN PESERTA:

Sumber imej: boredpanda.com

Rasanya logo asal Peugeot tu macam singa berdiri sambil mengaum kan? Tapi kenapa jadi macam singa laut?

Sumber imej: vanmoster.com
No comments yet! You be the first to comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *